Прокуратурата на щата Ню Мексико няма да оттегли обвиненията срещу Хана Гутиерес

...
Прокуратурата на щата Ню Мексико няма да оттегли обвиненията срещу Хана Гутиерес
Коментари Харесай

Прокуратурата свали обвиненията срещу Алек Болдуин

Прокуратурата на щата Ню Мексико няма да оттегли обвиненията срещу Хана Гутиерес Рийд - отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна " Ръжда " (Rust), свързани с съдбовния случай с операторката Халина Хъчинс, оповестяват международните информационни организации. 

Според източници, представени от Ройтерс,  обвиненията против Рийд остават, макар че по-рано стана ясно, че тези против Алек Болдуин, който създаде съдбовния изстрел, ще отпаднат. 

Адвокатите на артиста първи оповестиха за свалянето на обвиняванията против клиента им, който е и продуцент на кино лентата - внезапен поврат за Болдуин, който единствено преди няколко месеца го грозеше заплахата от отнемане от независимост, отбелязва Асошиейтед прес. 

Адвокатите на Хана Гутиерес Рийд на собствен ред споделиха, че чакат тя да бъде оправдана изцяло в границите на правосъдния развой.

" Истината за случилото се ще излезе нескрито и въпросите, на които от дълго време търсим отговори, ще бъдат изяснени ", се споделя в изказването на юристите Джейсън Боулс и Тод Булиън.

По-рано през годината беше оповестено, че прокуратурата на Ню Мексико е обвинила Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране поради творби от него изстрел на снимачната площадка на уестърна " Ръжда " през октомври 2021 година, който умъртви операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. 

Болдуин пледира почтен. Ако се беше признал за отговорен, артистът можеше да получи до 18 месеца зад решетките. 
През есента на 2022 година Алек Болдуин реализира съглашение със фамилията на починалата операторка, че няма да повдига обвинявания в ликвидиране. Въпреки това тогавашният прокурор на Ню Мексико Мери Кармак-Алтуис съобщи, че съглашението няма да повлияе на окончателното решение дали да бъдат повдигнати наказателни обвинявания против Болдуин.

Новите прокурори обаче взеха решение, че ще отхвърлят обвинението в непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин за съдбовната пукотевица, намеквайки за нови разкрития в следствието.

Същевременно те предизвестиха, че Болдуин не е освободен от отговорност.
Последващо следствие ще остане интензивно, а обвиняването в непредумишлено ликвидиране против Хана Гутиерес Рийд, отговорник за оръжията, остава непроменено, съгласно изказването на прокурорите Кари Мориси и Джейсън Луис. 

" Бяха разкрити нови обстоятелства, които изискват по-нататъшно следствие и съдебномедицински разбор ", споделиха прокурорите в четвъртък в прессъобщение, без да прецизират тези обстоятелства. " Решението не освобождава господин Болдуин от наказателна отговорност и обвиняванията могат да бъдат повдигнати още веднъж. Нашето следващо следствие ще продължи да бъде интензивно и в ход ".

" Доволни сме от решението за преустановяване на делото против Алек Болдуин и окуражаваме вярното следствие на обстоятелствата и събитията към този драматичен случай ", споделиха в изказване юристите на артиста Люк Никас и Алекс Спиро.

По време на съдбовния случай на снимачната площадка на " Ръжда " Болдуин е насочил револвер към операторката Халина Хъчинс. Произведеният изстрел ранява Хъчинс и режисьора Джоел Соуза. Операторката умира на път към болничното заведение. 

Алек Болдуин съобщи, че револверът е стрелял инцидентно и той не е натиснал спусъка. Съдебномедицинската експертиза на ФБР обаче откри, че оръжието не е могло да стреля, в случай че не е бил натиснат спусъкът.

През март координаторът по сигурността и асистент-режисьор на " Ръжда " Дейвид Холс не се призна за отговорен за рисково боравене с огнестрелно оръжие и беше наказан условно на шест месеца пробация. Той се съгласи да сътрудничи при по-нататъшните следствия на съдбовната пукотевица.

Когато обвиняванията в непредумишлено ликвидиране бяха оповестени през януари, окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис сподели, че казусът е за равно правораздаване пред закона и отговорност за гибелта на Хъчинс, без значение от славата или благосъстоянието на забърканите. Тя сподели още, че гибелта на родената в Украйна операторка е била трагична - и предотвратима.

В края на март, откакто първичният специфичен прокурор, назначен по делото, подаде оставка, обвиняването против Болдуин и Гутиерес Рийд бе поето от нов юридически екип.

Оттеглянето на обвиняването против Алек Болдуин, който е и съпродуцент на " Ръжда ", внезапно трансформира хода на следствието, отбелязва основаният в Санта Фе юрист по наказателни каузи Джон Дей, който не е зает със случая.

Когато научава, че прокурорите ще смъкват обвиняването, Алек Болдуин е на снимачната площадка. Снимките за уестърна " Ръжда " бяха възобновени на 20 април, четвъртък, само че към този момент в Монтана, 18 месеца след съдбовния случай в Ню Мексико. 

Завършването на продукцията е част от споразумение между Болдуин, който е измежду продуцентите на кино лентата, с вдовеца на починалата операторка Матю Хъчинс. Съгласно съглашението Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент на " Ръжда ".

Болдуин ще продължи да извършва основната роля, а Джоел Соуза, който беше ранен при случая, се завръща към режисьорските си отговорности. Оператор ще бъде Бианка Клайн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР